Pi. apr 19th, 2024

Zlatú kopačku pre najlepšieho kanoniera anglickej najvyššej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 získal útočník FC Chelsea Nicolas Anelka. Francúzsky reprezentant zaznamenal v práve skončenej sezóne celkovo 19 presných zásahov, ten posledný v nedeľňajšom dueli 38. kola proti Sunderlandu. Pred týmto zápasom mal Anelka na svojom konte rovnaký počet gólov (18) ako krídelník Manchestru United Cristiano Ronaldo, toho však jeho kouč Alex Ferguson nechal v zápase proti Hull City odpočívať. Tretím najlepším strelcom Premier League 2008/09 je kapitán FC Liverpool Steven Gerrard (16 gólov).
Tridsaťročný ostrostrelec Anelka sa stal druhý Francúzom, ktorému sa podarilo dominovať v hodnotení kanonierov v Premier League od jej vzniku v roku 1992. Predtým túto métu dosiahol v drese Arsenalu Londýn Thierry Henry. Anelka je zároveň po Jimmym Floydovi Hasselbainkovi a Didierovi Drogbovi tretím hráčom “The Blues” v pozícii najlepšieho zakončovateľa.
Nicolas Anelka prišiel na Stamford Bridge v januári 2008 z Boltonu Wanderers za 15 miliónov britských libier. Počas svojej prvej sezóny sa mu podarilo za Londýnčanov skórovať len raz, no všetko si to vynahradil v ročníku 2008/09, keď dal vo všetkých súťažiach dovedna 25 gólov.
Konečné poradie najlepších kanonierov v anglickej Premier League 2008/09:
1. Nicolas Anelka (FC Chelsea/Fr.) – 19 gólov
2. Cristiano Ronaldo (Manchester United/Portug.) – 18 gólov
3. Steven Gerrard (FC Liverpool/Angl.) – 16 gólov
4. Robinho (Manchester City/Braz.) – 14 gólov
5. Fernando Torres (FC Liverpool/Šp.) – 13 gólov
6. Darren Bent (Tottenham Hotspur/Angl.), Kevin Davies (Bolton Wanderers/Angl.), Dirk Kuyt (FC Liverpool/Hol.), Frank Lampard (FC Chelsea/Angl.), Wayne Rooney (Manchester United/Angl.) – všetci 12 gólov.

Od brian

Ahoj, moje meno je Brian - som admin stránky manutd.sk od roku 2000. Manchesteru United fandím od roku 1994, na Old Trafforde som bol na zápasoch Premier League ale aj Ligy majstrov. Za ten čas som stretol veľa osobností United ako napríklad sir Alex Ferguson, Bryan Robson, sir Bobby Charlton, Ole Gunnar Solskjaer, Ryan Giggs, Wayne Rooney, Dennis Irwin, Darren Fletcher, Jonny Evans....

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *